Information om Fridhem Skolhuset Lönneberga

Fridhem Skolhuset Lönneberga byggdes 1884 och tjänade barn i de omgivande gårdar under många år som en skola och lyceum. Kanske Emil från Lönneberga gick till skolan här för att lära sig något ? I 1950´s talet den berömda svenska författaren Sandro Key-Åberg och sin hustru Gudrun bodde i Fridhem Skolhuset. Han skrev boken "Fridhem - Småland - Sverige". Boken finns hos oss för ta en titt och läsa lite. Hans fru Gudrun var en ansedd konstnär. Det finns välkända handmålade bilder.

Caféet, Gårdsbutiken och Toaletten är anpassade för funktionshindrade och framför huvudentrén finns en rulstolramp. Tomten har ca. 5500 kvadratmeter och består huvudsakligen från gräsmatta, fruktträd, bärbuskar och vildväxter - helt obelastade. En generös kryddsäng och ett litet växthus finns också.

Det är våra erbjudanden: Ekologisk kaffe, te, kalla dricker, hembakat kaka och färsk bakade våfflor. En annan höjdpunkt är vår handgjorda choklad med olika sorter. Chokladen som finns hos oss är egna blandningar och finns inte på marknaden i denna kombination och sammansattning. Självklart finns fortfarande ekologisk fabriksbräck i påsar.

Obs: i dagsläget vi leverera till företag, organisation, förening, idrottsklubb och liknande i Lönneberga, Silverdalen, Hultsfred, Målilla, Mariannelund, Vimmerby och Storebro - fri frakt på allt !

Chokladparadiset Sverige AB vill bidra till en frisk och sund livsstil där du med gott samvete kan förena ett naturligt mellanmål utan att kompromissa. Kan det bli bättre än så ? Enkla rena råvaror - inget annat !

Mat KAN tillverkas utan konstgjorda tillsatser och e-nummer. Choklad KAN tillverkas utan palmolja och soja. Det är skillnaden...

Vi arbetar med att utveckla, tillverka och marknadsföra nya naturliga matprodukter inom genren "rent och naturligt" som är fria från oönskade ingredienser. Vi vill möta behovet från dagens medvetna och kunniga konsumenter som väljer hälsotrenden med mat från rena, enkla och naturliga råvaror som är goda och samtidigt bra för miljön och hälsan - istället för mat med konstgjorda tillsatser och GMO. Våra smakrika chokladprodukter bygger vi från vår kunskap och kärlek till livet av naturliga och rena varor - 100% utan maskiner. El i Fridhem Skolhuset kommer från 100% vattenkraft. Barnslavar vid kakaoodling ? Finns inte. E-nummer ? Finns inte. Smakförstärkare ? Finns inte. Vanligt vitt socker ? Finns inte. Ej certifierad palmolja ? Finns inte. Så choklad måste tillverkas.

Vår ambition är att sälja produkter med högsta kvalitet. Därför har vi valt att marknadsföra våra produkter med människor och i butiker med hållbart tänk som delar vår passion för smak och kvalitet och som uppskattar våra värderingar om en hållbar framtid för kommande generationer.

Självklart finns förpackningar pga hygienisk skäl och om det är möjligt vi förpacka allt i cellglas. Förpackningar från cellglas tillverkas uteslutande från majsstärkelse och/ eller sockerrör. Cellglas är 100% komposterbar och tillverkas utan råolja. Cellglas är lika med papper - trots att det ser ut som plast. Etikett/ kartong tillverkas uteslutande från FSC märkt kartong (hållbart skogsbruk) och är även märkt med EU ecolabel (tidigare "Svanenmärkt").

Det förstår vi som ansvarsfullt i samverkan med miljön, djur och människor.

Läs mer om hållbart jordbruk och ekologisk certifiering genom att klicka på ord.

Det är jätte viktig för oss: alla våra erbjudanden är 100% naturligt och certifierade. Det menar att det finns inga smakförstärkare, konstgjorda tillsatser eller e-nummer. Vår handgjorda choklad är 100% rättvist och utan palmolja och soja - bara certifierade ingredienser finns.

Företagsfakta:

Organisationsnummer 556980 - 7752

Momregistreringsnummer SE556980775201

Ägare:

Anne-Margarete Schaper (Styrelsesuppleant)

Frank-Friedel Gottron (Styrelseledamot)

Innehår F-skatt bevis